Cristina Stamate

Actrita in varsta de 71 de ani s-a stins din viata la Spitalul Floreasca, in cursul noptii de duminica spre luni dimineata.

Una dintre legendele teatrului romanesc a murit la numai patru zile de la momentul internarii, in aceeasi zi in care stirea legate de moartea colegei sale de breasla Stela Popescu a fost facuta publica.

”Actrița Cristina Stamate a murit luni, în jurul orei 6.50” a declarat pentru Libertatea purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Florasca, Bogdan Oprița.

Libertatea mai scrie ca celebra actrita ar fi ajuns la unitatea medicala din Capitala in stare destul de grava.

Pe langa faptul ca era in stare de inconstienta, Cristina Stamate prezenta un nivel de deshidratare destul de critic si hipertensiune.

In luna ianuarie a anului 2015, actrita a fost supusa unei interventii chirurgicale pe cord deschis, care a constat in inlocuirea valvei mitrale cu o proteza pentru revascularizarea muşchiului cardiac.

Cristina Stamate a jucat  în multe piese de teatru, insa cele mai apreciate de-a lungul anilor au fost: „Revista Revistelor”, „Vara nu-i ca iarna”, „Arca lui Nae şi Vasile”, „Bufonii regelui”, „Dai un ban, dar face”, „Idolii femeilor” și multe altele.

 

Leave a Reply