Regele Mihai a murit

Fostul Rege al Romaniei, Mihai I, a murit astazi, in jurul orei 13.00

Fostul monarh s-a stins din viata in resedinta sa din provincia elvetiana Aubonne.

Regele Mihai I a fost diagnosticat in urma cu un an cu leucemie cronica si, inca de atunci, s-a luptat cu aceasta boala teribila.

“La căpătâiul Regelui a stat, până în ultima clipă, Alteța Sa Regală Principesa Maria, În această seară, la ora 19, Custodele Coroanei va face o declarație de presă. Trupul Regelui va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleș iar slujba de înmormântare va avea loc la Curtea de Argeș, în noua Catedrală”, se spune într-un comunicat al Casei Regale.

În 5 noiembrie, Principesa Margareta și Principele Radu au plecat de urgență în Elveția, după ce starea Regelui Mihai s-a agravat.

Printr-un Comunicat, Casa Regală anunța: “Starea generală a Regelui Mihai s-a agravat și prezintă o slăbiciune accentuată, cu o scădere semnificativă a rezistenței (…) În această săptămână, Familia Regală va avea o rundă de întâlniri cu medicii Majestății Sale, pentru a discuta tratamentul curent al Regelui și pentru a primi sfatul lor în circumstanțele actuale”, transmit apropiatii nobilului.

Mihai I s-a nascut la data de 25 octombrie 1921, in Sinaia.

Parintii sai au fost Regele Carol al II-lea si Regina-Mama Elena.

 

Leave a Reply