Lactalis

Compania franceza care produce lapte praf de mai bine de opt decenii a ordonat retragerea produselor marca Lactalis de pe piata la nivel global.

Cauza pentru care Lactalis a adoptat decizia socanta ar fi o potentiala contaminare cu Salmonella, declara autoritatile sanitare din Franta, acolo unde 26 de copii s-ar fi imbolnavit in luna decembrie.

Retragerea la nivel mondial vizeaza tari precum România, China, Taiwan, Pakistan, Afganistan, Irak, Maroc, Liban, Sudan, Serbia, Georgia, Grecia, Haiti, Columbia și Peru.

Partea si mai proasta este faptul ca retragerea poduselor marca Lactalis nu include doar formula cu eticheta companiei-mama, ci si Milumel, Picot si Celi.

Lactalis este unul dintre cei mai mari producatori de lapte praf din lume iar surse din interiorul procesului de productie sustin ca nu mai putin de 7.000 de tone de lapte praf ar fi fost afectate de virusul contagios.

Cu toate astea insa, compania franceza nu poate dezvalui cu precizie cat la suta din cantitatea mentionata mai sus se afla inca in magazine, a fost consumata sau cat la suta se mai afla in stocul fabricilor.

Totodata, reprezentantii Lactalis declara ca Salmonella ar fi fost raspandita de un dispozitiv folosit de catre muncitori pentru a usca laptele praf in fabrica din oraselul francez Craon.

Toate produsele fabricate in cursul lunii februarie spune ca masuri de siguranta au fost deja adoptate iar toate echipamentele au fost dezinfectate.

Infectia cu Salmonella a generat in randul copiilor, simptome precum: diaree, crampe abdominale si varsaturi.

Leave a Reply