munca de birou

“Mitul” precum ca munca de birou ne distruge, incet dar sigur, sanatatea nu reprezinta ceva tocmai nou

Expertii avertizeaza insa, ca mai mult de sase ore petrecute intr-un birou, reprezinta un adevarat risc pentru sanatatea cardiaca.

Ba mai mult, daca petreci mai mult de sase ore in fata computerului timp de cinci zile pe saptamana, sansele de a dezvolta o boala cardiaca sunt mai mari cu 86%, spre deosebire de job care nu te expune la un stil de viata sedentar.

In acelasi timp, statul in fata unui computer pret de patru ore pe zi mareste riscul de a genera probleme de vedere  cu peste 40%, cresterea nivelului de insulina si iti afecteaza sanatatea psihica.

Un expert explica ca statul la birou pret de mai multe ore pe zi pune mai multa presiune pe oase si micsoreaza forta si rezistenta prezenta in incheieturi si muschi.

“Toate partile corpului uman colaboreaza, asa ca in momentul in care ceva este pus pe repaus, muschii incep sa isi piarda din rezistenta iar incheieturile preiau din sarcinile muschilor pentru a compensa”.

Totodata, expertii sustin ca si postura conteaza enorm

Pe langa faptul ca da iluzia de siguranta si incredere in sine, micsoreaza riscul de a te accidenta si te poate feri de astm.

Leave a Reply