doliu national

Romania intra de astazi, 14 decembrie 2017, in doliu national iar perioada de reculegere in memoria Regelui Mihai va tine trei zile.

Trupul neinsufletit al Regelui Mihai I a fost transferat in cursul serii de miercuri la Palatul Regal, in Sala Tronului.

Sicriul va ramane in Sala Tronului pana pe data de 16, sambata, aceeasi zi in care vor avea loc funeraliile.

Zilele de 14, 15, 16 decembrie, au fost declarate zile de doliu national de catre Guvernul Roman, care totodata, le impune tuturor institutiilor nationale si locale sa arboreze drapelul national in berna.

Actul normativ mai stabilește că în zilele de doliu naţional, aşa cum au fost stabilite de Guvern, instituţiile şi autorităţile publice centrale şi locale sunt obligate să arboreze în bernă drapelul României.

În general, în zilele de doliu drapelul trebuie arborat în bernă şi la sediile partidelor politice, sindicate, la trecerile frontierei și pavilionul navelor. De asemenea, posturile naţionale de radio şi televiziune, dar şi instituţiile de cultură trebuie să îşi adapteze programul, iar toate manifestările culturale, artistice şi sportive programate pentru zilele de doliu sunt amânate, mentioneaza Cotidianul.

Leave a Reply